fredag, mars 31, 2006

Spelberoende

Det talas mycket om spelberoende nu för tiden. Det verkar som om det eskalerat med de statliga kasinona och den här enorma pokervågen som sköljer över oss. En våg som antagligen inte blivit mer än krusning på ytan om det inte varit för media.

Helt plötsligt. Från ingenstans, så fanns det en massa pokerprogram på TV. I stort sett alla kanaler har nu nåt pokerprogram. Hur kul är det egentligen att titta på TV när andra spelar poker? Jag har en viss förståelse för de som faktiskt spelar, men att sitta där och vara en passiv tittare. Måste vara som att se färg torka.

För att inte tala om alla dessa män och pojkar. Ja, det är nästan uteslutande män och pojkar som håller på med dessa nätspel. CS, WoW och allt vad de heter. De är kanske inte så mycket pengar inblandat i detta spelberoende. Men rätt osunt ändå. Man avskärmar sig från sina vänner och tillbringar mer och mer tid framför datorn och spelar.

Ok, jag är varken ofelbar eller perfekt själv. Nu blev ni säkert förvånade? Jag har själv ett litet spelberoende. Helt gratis visserligen. Jag spelar på en sida som heter xperteleven.se. Där sköter jag om ett fiktivt fotbollslag och spelar i en serie tillsammans med ett gäng kompisar. Vi har kul och leker fotbollstränare och larvar oss ibland. Fast det brukar inte ta mer än nån halvtimme per vecka i anspråk. Så det inverkar inte så mycket på mitt liv. Då är det nog värre med det här. Att skriva och läsa bloggar, tar mer tid. Även om jag försöker att inte låta tiden skena iväg.

Dagens låt är Four minute warning med Chaos UK.