fredag, mars 31, 2006

Lördagsvarning

Har stött på några små listor när jag läst andras blogar. Det hela verkar gå ut på att bevisa hur underbart det är att ha små barn och att man genast bör skaffa såna.

Jag vill ju genast vara duktig och inte visa mig sämre. Så även jag skjuter till en sån lista. Så det är bara att sätta igång. Ni vet inte vad ni missar.

* Du slipper bli nerkräkt, nerbajsad eller nerkissad.

* Du slipper torka mat från väggarna och bli väckt 04:23 av att någon
kör en nappflaska i örat på dig.

* Du slipper att noga se efter vad som eventuellt kan ligga i skorna innan du tar på dem. Jag, hittade alldeles för sent, en halväten kokt morot i höger sko. Och hade då att välja på att komma försent eller gå runt resten av dan med morotsmos sipprande mellan tårna.

* Saker och ting ligger där du lagt dem och du slipper fundera på om nycklarna som nyss låg på bordet nu kan tänkas ligga i tvättkorgen, i någon kökslåda eller i hinken med begagnade blöjor.

* Du kan tala i telefon utan att någon får för sig att sladden till luren i själva verket är en lian, varpå luren lämnar ditt öra och far iväg in i närmaste vägg.

* Ingen får för sig att mata den lilla japanen i din video med leverpastejmackor eller popcorn och chips.

* Du kan gå och handla utan att någon i ditt sällskap river ner tomater från grönsaksdisken och fyller sin barnvagn med nyttigheter som baby bel ost och småkakor som du glömmer att betala eftersom du inte visste att de fanns där förrän du kommer hem.

* Du kan gå på möten och plocka upp kalendern ur väskan utan att det trillar ut nappar och haklappar på bordet.

* Du får din post samma dag som brevbäraren stoppat in den genom din dörr och inte den dagen du städar och tittar bakom skostället i hallen.

* Du behöver inte övertyga någon om att morgontidningen ska man läsa, helst i ett stycke, och inte äta.

* Du slipper krafsa i bajsfyllda blöjor med en gaffel för att se om vaxkritan, femtioöringen eller den lilla muttern som fattades efter det att du lagat dammsugaren återvänt till verkligheten igen.

* Du kan äta middag och se på TV utan att det ackompanjeras av en liten enmansorkester på kastrullock, soppslev, rivjärn och tom potta.

* Du kan ha ett sexliv som för det mesta inte inleds med de förföriska fraserna "tror du vi hinner" eller "sover hon".

* Du kan läsa en bok utan att sakna sida 53 eller hitta en teckning med kulspetspenna av en trolig kanin eller möjligen en ko på sidan 89.


Om ni fortfarande känner er sugna, sitt inte här, sätt igång!

Dagens låt ligger helt rätt i tiden och är Orgasm addict med Buzzcocks.