fredag, mars 31, 2006

Många barnminnen blev det denna helgen

Det där med barn och då menar jag småbarn. Ger en hel del näring åt ens fantasi och påhitighet. För att inte tala om vansinne. Bara en sån sak som blöjor. Det är en hel vetenskap att handla blöjor. Ok, det som jag nu skall delge er, hände några år tillbaks i tiden. Då mina småttingar fortfarande knatade omkring med en svamp knuten kring rumpan. Ett helt normalt förfarande tyckte vi när vi skulle få ut det mesta av blöjorna. För billiga var de inte och är det antagligen inte i dag heller.

Varje måndag morgon så dök de där små tunna reklambladen upp i entrén på vår ICA butik. Eftersom jag var på jobbet, så var det upp till min sambo att införskaffa ett gäng sådana. Så varje måndag klädde hon barnen, satte i barnvagn och gick ner till affären. Hon tog en näve reklamblad och lade i vagnen för att sedan ta en liten promenad på vägen hem. När jag kom hem, satte vi oss och dividerade vad för nåt vi egentligen skulle ha. Ibland så fanns det inte mycket man ville ha av vad rabattkupongerna hade att erbjuda. Men blöjor fanns nästan alltid på kuponger. Ibland var det pampers, ibland nåt annat märke, men påfallande ofta just pampers. Man kan undra om de hade problem att skaffa marknadsandelar i mitten av 90-talet.

Hur som helst. En ovanligt vanlig måndagskväll kom vi fram till 15 kuponger för dubbelpack pampers blöjor. De skulle ge 25 kronor rabatt styck. Klockan 18 gör vi vår entré i den lokala ICA butiken, vi råkar ha 3 stycken inom kort köravstånd, man får variera sig när man kör såna här fula trick. Så sagt och gjort. rakt in i högen och rätt fram till blöjorna. Vi plockar snabbt åt oss 15 paket och vagnen är nu mer än full. Vi inser att vi inte får plats med mer utan går direkt till kassan. Eftersom det är lite tidigt på kvällen och barnen börjar bli lite griniga. Så passar det vårt syfte perfekt. När vi lägger upp paket efter paket på bandet och kassörskan slår in dem och sen får alla kupongerna. Då hajar hon till och säger att det går bara att köpa ett paket per köptillfälle. Våra små änglar som nu hittat annat kul att sysselsätta sig med vid kassan, de har en massa roliga påsar och paket med tuggumi där. Dessa rasar lätt i golvet och då yngste tösen missade allt det där roliga som storasyster fick sysselsätta sig med, så börjar hon gallskrika. Nu såg kassörskan oerhört tålmodig ut, en söt flicka på ca 20 år, men detta var mer än hon skrivit på för. Eftersom både jag och min sambo verkade helt oförstående vad gällde villkoret för att köpa blöjorna och barnen skrek i munnen på varann. Tyckte hon att det var läge att låta det gå för den här gången. Hon accepterade alla våra kuponger för blöjorna. Vi lovade dyrt och heligt att vi skulle läsa kupongerna noga nästa gång. Nu skall det tilläggas att en AUDI 100, med en barnvagn, en sulky, två vuxna samt två barn i varsin barnstol. Inte är optimal att stuva in 15 paket blöjor i. Men efter en del omdisponeringar av annat i bilen. Samt att pappa satt med ett blöjpaket mellan mage och ratt, så kom vi hem.