fredag, mars 31, 2006

Singelliv

Fan vad skönt det är att vara singel. Det hör man ofta singlar säga, nästan som i ett mantra. Frågan man ställer sig är ju om de verkligen tycker det, eller om det är en roll de spelar för vänner, bekanta och arbetskamrater? Visst har det väl hänt att man sagt just dessa ord själv nångång, men då har man verkligen tyckt det också. Du vet, de där sköna stunderna när man ligger ensam i sängen och ångorna från bakfyllan blandar sig med de rökinpyrda kläderna som ligger vitt spridda kring och i sängen. Visst är det en skön sinnebild att drömma sig till ibland? Och då är det ju rätt skönt att vara singel, för vem vill visa upp sig sån? Jag kan lätt komma på både ett och två tillfällen då man är betydligt mer tilltalande för eventuellt objekt av motsatt kön.

Men ändå så envisas singlar med att utstötta liknande glada fraser. Vem försöker de lura? Det är ju inte så att det är en unik situation de sitter i. Oj så många singlar det finns idag och oj ett sånt lössläppt leverne de för. Nya partners varje helg. Har intressanta människor omkring sig hela tiden och åker jämnt på spännande resor. Det är klart som fan att alla som sitter där med partner och barn blir avundsjuka. Så vill ju de också leva, ett spännande liv där det aldrig står still någonsin och skulle det mot förmodan stå still, så är det helt självvalt. För det är den bilden som de med stadigt förhållande har av singellivet.

Sen så har det vuxit upp en stor marknad kring singellivet. Alla dessa partner och kontaktsökarsajter som finns på nätet. Det verkar ibland som om det finns lika många såna ställen, som singlar. Vilket i så fall skulle motverka syftet. Dessa sajter är dessutom rätt intressanta att besöka. Här skulle man kunna bedriva seriös forskning. En sak som är frapperande, är alla idrotts och träningsälskande singlar som samlas på dessa ställen. Visst finns det en och annan som inte är träningsnarkoman, men de är försvinnande få. Nej, det verkar helt klart som om svenska singlar lever ett sunt liv, fyllt med motion och intressen. Så det egendomliga är väl att de har tid att ens söka en partner. Ja, i de flesta fall så verkar det som om ingen egentligen söker en partner ens. För ingen verkar tro på att det funkar att träffa nån över nätet. Så de är bara där på grund av en kompis som tjatat hål i huvudet på dem om att gå med. Vilket får åtminstone mig att tänka, är de så lättledda och misstrogna, varför skulle man ens vara intresserad då?

Som om inte alla dessa sajter på nätet var nog. Nu kan man åka på singelresor, ok, här ser jag en bra grej. Är man ensam, så kan man åka med likasinnade säger de. Va? Bara för att man är singel, så är man likasinnad? Har man samma intressen bara för att man är singel? Wow, det hade jag faktiskt ingen aning om. Men det kanske är så? Direkt man blir singel så klingar det till. Japp, då var man intresserad av motion, teater, resor och att förverkliga sig själv. Härligt, det har man ju inte varit förut.

Jo, förresten, om det inte framgått, så är jag singel. Söker väl inget direkt, men man skall ju aldrig säga aldrig. HON kan ju faktiskt finnas här, men jag tror egentligen inte så mycket på det, mest en kul grej. Jag har ju litet tid att fördriva mellan träningspassen på gymmet, judoklubben och handbollen. Och jag kan ju inte promenera hela tiden. Måste ju planera resan till Nordafrika, som jag kommer att göra med MC.