tisdag, januari 02, 2007

Ett sånt liv vill du ha?

Har du nånsin satt dig ner och funderat kring din livssituation? En sån dum fråga, klart att du har. Du har troligen fantiserat ihop hur bra livet skulle sett ut om du i stället varit rik eller berömd. Men eftersom du inte är det, så står du kvar och stampar i samma gamla fotspår som tidigare.

Kort sagt, så består livet av en massa felval. Du går en utbildning du inte vill gå. Men eftersom det var detta man skulle välja enligt alla, så valde du det också. När du överlevt utbildningen med din mentala hälsa någotsånär intakt. Vad händer då? Jo, du skaffar ett arbete du inte vill ha. Ett arbete som inte ger dig nån stimulans alls att vilja utvecklas.

Det enda som arbetet ger, är precis tillräckligt med pengar för att du skall kunna bosätta dig på ett ställe där du inte vill bo. För det skulle ju krävas att du var rik eller berömd för att ha råd att bo där du egentligen vill bo. Allt bara för att slippa alla dessa jobbiga grannar som om de inte är helt bindgalna, så är de åtminstone totalt odrägliga och alltid fruktansvärt påträngande.

Som om inte detta skulle vara nog för att vilja avsluta alltihop så snart som möjligt så finns det nåt som kallas semester. Syftet med semestern är vällovligt. Men det finns en baksida med allt. Dina grannar har semester samtidigt som du och eftersom de tjänar ungefär samma som du, annars skulle de garanterat bo på ett annat ställe så de slapp odrägliga grannar som dig, de åker till samma semestermål som du.

Så det är väl bara att kasta in handduken och bryta ihop direkt...

Dagens låt är How quickly we forget again med Blacklisted.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja man får vara som man är när man inte blev som man skulle *S*/Helsingborg

16:21  
Anonymous Anonym said...

haha vara som man är när man int blev som man skulle.. den var bra.. =)

mumrik du e för gooo!!!
jag skrattar gott.. hoppas din nyår var bra.. och att det blev mer än en skål med woffs..

godast fortsättning till mannen som e såå gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooood!!!!!

18:47  
Anonymous Anonym said...

JÖSSES! man skulle kunna tro att du har haft en onödigt djupsinnig dag.
mvh Tundra

19:58  
Anonymous Anonym said...

OH NEJ!!!!! Är det därför jag aldrig förstår tjusningen med resan?! Att det verkar så bekant...

21:23  
Blogger mumrik said...

helsingborg: jo, man har inte nåt annat val... :))

maddam: Nyår var ganska bra även om det mestadels ensam med vovven...men det innebar inte helt ensam... :) Å en god fortsättning även till dig goetjejen... :)

tundra: Haha...jag har alltid djupsinniga dagar...men ibland så yttrar de sig i ord... :)

alis: Jag ville inte förstöra verkligheten för dig när du mindes din resa till oz...men du insåg sambandet själv... ;)

23:33  
Anonymous Anonym said...

Shit, någon som djuplodar efter nyår låter det som.. du lär väl dock inte vara ensam antar jag ;) För att inte tala om när alla som gett nyårslöften de inte kan hålla inser att de inte håller dem..

God fortsättning på dig :)

14:58  

Skicka en kommentar

<< Home