fredag, december 22, 2006

Hmmmppfnnngghh...asch Robban vad du är tarvlig...

Det senaste man hör angående en ersättningsväg över det raserade området är inte förvånande alls. Vi skall nog vara glada om vi har en ersättningsväg till sommaren. Vilket betyder att man firar semester på hemmaplan, eftersom man inte kommer att kunna åka härifrån.

Låt mig vara lite storstadsfientlig ett tag, för att inte tala om ett klart uttalat politikerförakt. Om det här hade skett i ett område kring en större stad. Då skulle det minsann ha satts in rejäla insatser för att få igång en fungerande infrastruktur igen. Det hade politikerna sett till. Allt för att smörja valkretsen. Men när det bor så pass få väljare som det gör i området, då blir det genast mindre viktigt att fixa nåt. Nej, vi här utanför storstadsregionerna får nöja oss med smulor. Vilket även det kommer att bevisas inom de närmsta dagarna.

Tror ni att vägverket kommer att få några extrapengar tilldelade för återuppbyggnad? Nej, de kommer med största sannolikhet få ta dem pengarna från den existerande budgeten och därmed bli tvungna att skrota andra upprustningar av redan otroligt dåliga vägar.

Jag har hört badgäster prata, med lite lycka i rösten, om våra smala och underbara natursköna vägar här ute. Att de vägarna inte är fullt lika sköna när du kör dem varje dag och de är så gropiga och spåriga att den satta hastighetsbegränsningen på 70 är enkel att hålla. Man kan på stora delar av vägarna knappt köra i 60. När det sen efter idogt regnande fryser på, så får vi blankis och livet blir genast lite glatt. Det enda positiva då är att det inte finns några badgäster kvar. För dem så ser det alltid ut som på sommaren här ute. De är ju aldrig här under resterande del av året och har ingen aning om hur det ser ut under vintern.

Nej, vi får väl göra som de flesta storstadsbor och sommarstugeägare vill göra med kusten. Gör sommarreservat av alltihopa och avhys alla bofasta till nya miljonprojekt i förorterna. Sen kan de alltid anställa några statister och skådisar att spela ortsbefolkning när de behagar att komma hit.

Har lyssnat på den där strömstadspolitikern som tydligen var nån infrastrukturminister. Det enda som måste hamras ut när det gäller raset. Är att detta är ett hårt slag för företagarna i de drabbade områdena. Liksom i förbigående nämns pendlare. Men inte med ett andetag nämns sjuk eller akuttransporter.

Så, nu har jag varit arg en stund...nu känns det genast bättre. :)

Dagens låt är Sad sad christmas med D.A.D.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

GOD JUL & GRÅTT NYTT HÅR!

22:57  
Anonymous Anonym said...

Önskar dig en riktigt God Jul. Kram Sundis

11:42  
Anonymous Anonym said...

Va, skulle du va bitter??!

12:12  
Anonymous Anonym said...

http://www.level7.nu/bilder/forummedia/394346::alloccasioncard.jpg

Ha ha :) Hittade en passande nyårshälsning till dig Robban ;)

GOTT NYTT ÅR! =)

12:47  

Skicka en kommentar

<< Home