söndag, november 26, 2006

...potatisgris...

GP granskar polisen. Sen 1993 har 92 poliser åtalats för våldsbrott i tjänsten. 4 har fått sparken. Läs gärna artikeln. Man blir mörkrädd när man ser det som man faktiskt har misstänkt.

Inte så konstigt att 'vanligt folk' faktiskt är rädda för polisen. De är inte bara otrevliga och ser stöddiga ut. De slår blint omkring sig om man råkar säga, eller göra nåt harmlöst som inte passar dem.

Jag har ofta skojat om mina små fortkörningseskapader med motorcykeln. Där polisen inte skulle bry sig om böter om de får tag i mig, utan bara ge mig ett nackskott vid vägkanten. I ljuset av den här artikeln, så ser det t.o.m. ut som ett högst troligt förlopp.

Är det då så konstigt att polisyrket drar till sig den ena våldsverkaren efter den andre? Där kan de ju ostraffat fortsätta slå på folk tills pensionen. Vilket de inte skulle kunna göra som civila.

Att sen se rättssystemet totalt haverera runt ledorden 'alla är lika inför lagen' är mindre överraskande. Det har alltid varit så. Den som har pengar och makt. Den klarar sig alltid.

Dagens låt är State violence state control med Discharge.