torsdag, juli 27, 2006

Solstolle

Två fantastiska och soliga dagar ute på Hållö är till ända. Jag var väl inte direkt blek tidigare och inte blev den solbrännan sämre av att leka ute på denna lilla holme. Ok, den är inte direkt liten. Första dagen badade vi i marmorbassängen. Nu är det inte alls som det låter, utan en liten vik där botten är så ljus att det är precis som att bada i en bassäng, eller nåt tropiskt och exotiskt hav. Vattnet är kristallklart och det är kanon att bada där, med en enda nackdel. Alla badjävlar...

Så efter ett par timmar igår så letade jag och barnen upp en annan plats som inte var så välbefolkad. Det var lika gott bad, men betydligt mindre folk att knö med. Men ändå så var vi inte nöjda. För idag så letade vi upp ett annat ställe på ön. Ok, vi blev inte ensamma om denna plats. Men det är svårt att bli det på en ö som går att gå tvärsöver på en halvtimme. Vi lade oss på ett ställe som heter Hållö tånge och det var nästan som en lagun. Med två små passager ut i havet där djupet var nån meter bara, för att inne i mitten av 'lagunen' vara ca 2½ meter djupt. Vattnet var kristallklart och man såg lätt 8-10 meter utan cyklop.

Här låg vi hela dagen innan vi drog hemåt vid femtiden. Nackdelen med att ta färjan ut är att man måste ta färjan hem och man får trängas med badjävlar och köa för att komma med. Det gör vi inte om igen. Näe...åka egen båt ut hädanefter...för dit skall vi fler gånger.

Kul när man ser neråt vattnet och man direkt kan särskilja sina barn från resten av barnaskaran i vattnet. De är de som är snudd på svarta i skinnet. EN sak de ärvt från sin pappa, ok...lite av sin mamma också...fast hon blir inte lika mörk, trots att hon är halvarab. Så man kan undra vad som döljer sig i mitt blod? :))

Dagens låt är Things to do before we die med Backyard babies...som vi egentligen skulle ha sett ikväll i Strömstad...tillsammans med Hellacopters och Soundtrack of our lives. Men vi njöt av sommaren i stället. Sitter ochh knappar detta på min bärbara ute på balkongen. Det är 24.8 grader och klockan är 23...

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

ÅÅÅH, OTROLIGT VACKERT!!!
Jag blev helt stum...

14:16  
Anonymous Anonym said...

Det låter som en dröm. Själv var jag i Tylösand igår. Ganska sweet det oxå. Satt på Salt och drack rosévin och Mojitos i kvällssolen. Sen blev det partyhattar på och utgång i Halmstad.

18:27  

Skicka en kommentar

<< Home