torsdag, september 14, 2006

Spank the pony...

Man kan inte undkomma dessa drivor av valpropaganda som skräpar överallt just nu. Det som jag lägger märke till mest är alla dessa lokala förmågor som försöker personvala sig in nånstans. Det verkar som om allihop har vänt sig till samma reklambyrå, alternativt så har de fått direktiv från högre instans inom sina respektive parti. När man ser en svartvit bild mot vit bakgrund på en person som står med armarna i kors och antagligen försöker se trovärdig ut. Ja, då förknippar jag genast personen ifråga med begbilförsäljare. Lurigare och mindre trovärdiga människor får man leta efter. Ok, det finns säkert en eller två ärliga begbilhandlare, men med politiker är det nog mer illa ställt.

Ljuger de inte medborgarna rakt upp i ansiktet, så döljer de sanningen. För då ljuger de ju inte åtminstone, tycks de resonera. Sen så har man upptäckt att det spelar ingen roll vilket parti som styr längre, det är minimal skillnad. Sossarna som säger sig förespråka arbetarna. Har aldrig varit så långt ifrån arbetarna som nu. De för en traditionell högerpolitik numera. Fast å andra sidan, så är det väl så den jovialiske godsherren vill ha det framöver. Han vill kunna sitta på balkongen och skåda ut över sina ägor och trälar. Det är nog så enkelt att sossarna har varit vid makten så länge att de tar den för given. Så numera föds du in i partiet genom dina föräldrar och du får välbetalda jobb inom parti, stat och förvaltning enbart på ditt släktskap och inte på meriter. Det trixas och fuskas med en massa som vi skattebetalare sedan får betala.

Vänsterpartiet är som vanligt en helt menlös skara människor som inte vågar stå för en endaste åsikt alls. Att de fortfarande finns är mig ett mysterium. Men det är väl så att de aldrig skulle kommit lika långt fram i andra partier och måste därför låtsas som om de har en annan åsikt. Miljöpartiet skall vi inte tala om. Vad är det för idioter som är med där? Vilken värld lever de i? Inte i den verklighet som jag befinner mig i varje dag. Med sina imbecilla idéer så är de klart fientligt inställda till alla. Ja, troligen även sig själva.

Moderaterna har ju mörkat lite i år. De försöker verka vara ett nytt socialdemokratiskt parti. Nu är ju inte det så svårt att uppnå, eftersom sossarna redan blivit ett nytt moderatparti. Centerpartiet, vad vill de egentligen? Har de några egna åsikter? Folkpartiet är underbara. De vill underlätta olika former av buggning. Det skall inte behövas en massa domstolsbeslut på om nån skall avlyssnas längre. Och det går de till val med! Undrar hur det lät när de beslöt detta? "Hur skall vi kunna inskränka folks rättigheter och kringå den personliga integriteten? Jag vet! Vi låtsas som om det är en bra grej och att man kan göra nytta med det..." Enligt alla experter och faktiskt även polisen, så funkar det bra redan idag. Det är inga svårigheter att få avlyssna brottslingar eller misstänkta brottslingar. Men att få avlyssna vem som helst utan urskillnad, det går naturligtvis inte och det är väl det folkpartiet vill ändra på. Kristdemokraterna är bara så urbota fåniga att jag finner inga ord. De är det närmaste vi kommer Hizbollah i Sverige. De slår vakt om familjen påstår de. De både låter och liknar mer religiösa fundamentalister.

Inte konstigt att man blir trött...

Dagens låt är State of emergency med Stiff little fingers.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra text.

Läste ang. detta i går på text-tv att 20% av alla politiker är brottsdömda. Allt från trafikförseelser till mordbrand. Hmmm...

Du får gärna klistra in detta på forumet, tror att de som inte läser bloggar skulle tycka vara kul att läsa.

14:40  
Blogger mumrik said...

Klippt och klistrat in på forumet... :) Skall man vara krass, så är det väl ett genomsnitt av befolkningen? Har själv en del saker i mitt bagage som väl inte är direkt rumsrent...fast då är jag ju inte politiker förstås. :)

14:57  
Anonymous Anonym said...

Äsch, en anarkist utan straffregister är som ett nöjesfält utan karuseller.

Det finns smartare liknelser jag vet, men jag kom inte på nåt...

15:31  
Blogger mumrik said...

Hehe...jo...det ligger allt en hel del i det du skriver.... :))

18:44  

Skicka en kommentar

<< Home